Административен съд не уважи искането за спиране на решението за избор на ОбС-Банско

Снимка: Община Банско
Снимка: Община Банско

Със свое определине Административен съд-Благоевград остави без уважение особеното искане в жалбата на Петър Сакарев, кандидат за общински съветник от листата на ПП ГЕРБ в община Банско. То е за спиране изпълнението на решението на ОИК за определяне изборните резултати за общински съветници. Жалбоподателят оспорва пред съда резултата от гласуването за общински съветници в Банско.

В мотивите е посочено, че решението на ОИК за определяне на изборните резултати е израз на упражненото конституционно право на гражданите за участие в общинското самоуправление чрез вота за конституиране на органите на местна власт, поради което и е допуснатото от закона незабавно негово изпълнение.

При липсата на обосновано твърдение за настъпването на вреди лично за жалбоподателя искането за спиране на изпълнението на въпросното решение е отхвърлено.

Дали при обявяване на избраните общински съветници ОИК-Банско е спазила закона е въпрос по същество на повдигнатия спор пред съда. По образуваното дело е насрочено открито съдебно заседание на 13.11.2023г. от 13:30 часа.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини