Днес почитаме великото дело на народните будители

Днес почитаме великото дело на народните будители

България днес празнува Деня на народните будители. На този ден отдаваме почит към делото на книжовниците, просветителите, както и борците за свобода и независимост, които са съхранили духа и ценностите на българския народ през вековете. Датата 1-ви ноември е обявена за празник преди точно 100 години - през 1922 г., от министъра на просвещението.

През днешния ден в редица градове на страната има шествия, изложби и концерти. Президентът Румен Радев ще приеме в 10:00 часа строя на Националната гвардейска част. След това държавният глава ще отправи приветствие по случай Деня на народните будители. От днес ще бъде активен и специален уебсайт, посветен на Апостола на свободата - Васил Левски. Той е дело на Държавна агенция „Архиви“ и съдържа информация, създадена от собствената ръка на Апостола или тази на негови близки съратници. 

ПОКЛОН ПРЕД ВЕЛИКОТО ВИ ДЕЛО!

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини