Община Разлог подкрепи дейността на спортните клубове с 500 000 лева

Снимка: Община Разлог, архив
Снимка: Община Разлог, архив
Община Разлог подкрепи развитието на спортни клубове, развиващи своята дейност на територията на града и малките населени места, отпускайки обща финансова помощ в размер на половин милион лева.
 
През 2023 година средствата за развитие на детско-юношески и масов спорт за първи път са правомерно разпределени съгласно приетата наредба.
 
На база постъпили заявления за отпускане на финансова помощ и оценка на компетентна комисия Община Разлог подпомогна дейността на Волейболен клуб “Пирин”, Футболен клуб “Пирин”, Ски клуб “Разлог”, Таекуондо клуб “Чо Елит”, Плувен клуб “Перун”, футболните клубове в малките населени места, както и на Туристическо дружество “Пирин.”
 
В сравнение с предходните години общата стойност на средствата е увеличена със 100 000 лева за насърчаване здравословния начин на живот и подпомагане дейности, пряко свързани с развитието на системата на физическата активност, физическото възпитание, спорта и спортно-туристическата дейност на територията на община Разлог.
 
Получените средства от страна на спортните клубове следва да се изразходват за неикономически учебно-тренировъчни, спортно-туристически и спортно-състезателни дейности с масов характер, предназначени за развитие на детско-юношеския спорт, аматьорския, любителския масов спорт, спорта за хора с увреждания и масов туризъм, които според спецификите на отделните спортове са достъпни за всички деца и юноши, мъже и жени, спортуващи на територията на община Разлог.
 
Финансирането предоставя нови възможности и мотивация за местните спортни клубове - да развиват успешно своята тренировъчно-състезателна дейност, като същевременно допълва решението на Община Разлог и за материална подкрепа чрез безвъзмездно отдаване общински обекти на спортните клубове.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини