Био и земеделски (селски, агро) туризъм- дигиталните обучения на Агро Бизнес Академия

Био и земеделски (селски, агро) туризъм- дигиталните обучения на Агро Бизнес Академия

                                                                                                        

                                                                                                        http://agrotouracademy.eu/

В съвременния свят, където технологиите и градският живот доминират, учебният модул „Био и земеделски туризъм и навлизане на нови пазари“ представлява свеж дъх и връзка към природата и традициите. Този модул е ориентиран към актуални теми, като биологичното земеделие, развитието на био и земеделски туризъм, и представяне на методите за успешен маркетинг на тези уникални продукти.

Създадените по проекта обучителни модули, включително модула за "Маркетинг на земеделски туризъм, базиран на био земеделие," представляват ценен ресурс за участниците. Тези обучителни модули се предлагат в рамките на проекта " Агро и туритическа Бизнес Академия – подкрепаза МСП" и са финансирани от Европейския фонд за регионално развитие чрез програмата за сътрудничество Interreg V-A "Greece-Bulgaria 2014-2020". Те са достъпни на три езика, озвучени и напълно безплатни, като осигуряват обучаемите с необходимите знания и умения за успешно управление на земеделския туризъм и предлагат сертификат за приключено обучение.

Агротуризмът представлява форма на селски туризъм, която комбинира удоволствието от пребиваването в природната среда с възможността туристите да участват активно в различни селскостопански и фермерски дейности. Той предоставя възможност на гостите да се потопят в живота на фермата, като наблюдават или дори участват активно в дейности като доене на животни, засаждане на растения или дори участие в традиционни ритуали и празници.

В зависимост от региона и спецификата на фермата, услугите предоставяни от агротуристическите домакини могат да варират широко. Някои предлагат наблюдение на ежедневните рутини на фермата, други предлагат участие в различни фермерски дейности. Може да се провеждат и обучителни сесии за производствените процеси, дегустации на местни продукти или участие в традиционни празници и тържества.

Селският туризъм е все по-популярен избор сред хората, които търсят начин да избягат от градския шум и да се върнат към корените и природата. Той може да включва различни форми като етно-селски туризъм, където акцентът е върху местните традиции, или аграрен туризъм, където гостите могат активно да участват в аграрните дейности. Всеки вид туризъм предлага уникално преживяване, което помага на туристите да се свържат по-близо с природата и местната култура.

                                                       Деси40-проект

В последните години био и земеделският туризъм не само предоставя възможност за разкрепостяваща почивка далеч от градския стрес, но и стимулира развитието на местните икономики, създавайки работни места и укрепвайки общностите. Този вид туризъм обогатява туристическото портфолио на регионите, предоставяйки на посетителите уникален достъп до автентични преживявания, свързани с традициите, обичаите и богатството на селската култура. Чрез директната връзка с местните обитатели, гостите получават несравнимо по-личен и обогатяващ опит, който често оставя траен следоред в сърцата и умовете им.

Проектът е финансиран по Програма ИНТЕРРЕГ V-A Гърция – България 2014-2020 и се осъществява с участието на Сдружение "Евроинтегра", „Agrientrepreneurship“и Сдружение „Просперитет и развитие за България“.

За повече информация за проекта и контакти с нас можете да посетите сайта на проекта на адрес: http://agrotouracademy.eu/

Проектът "Агро Бизнес Академия" се съфинансира от Европейския фонд за регионално развитие и националните фондове на участващите страни в рамките на Програмата за сътрудничество "Интеррег V-A Гърция-България 2014-2020". Съдържанието на този материал е изцяло отговорност на Сдружение Евроинтегра и не отразява гледните точки на Европейския съюз, участващите страни, Управляващия орган или Съвместният секретариат.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини