Устойчивост във винопроизводството: Визията на Мария Атанасопулу

Устойчивост във винопроизводството: Визията на Мария Атанасопулу

                                                                                                        

                                                                                                        http://agrotouracademy.eu/

На 9 октомври в хотел Santa Beach, Солун, се състоя конференцията по капитализация на резултатите от проекта "Агро-Туристическа Бизнес Академия". Този международен форум събра експерти от областта на туризма и винопроизводството, с цел да обсъдят актуални тенденции и предизвикателства, свързани с развитието на агро-туризма и винената индустрия в региона.

Един от лекторите на конференцията беше Мария Атанасопулу, идейният двигател зад туристическата маркетингова компания Respond On Demand и председател на World Food Travel Association. С основа в правната наука, завършила Юридическия факултет на Аристотеловия университет, Мария привлече вниманието на публиката с нейния комплексен и аналитичен поглед към устойчивото винопроизводство.

Тя акцентираше върху трите ключови аспекта на устойчивостта в индустрията: лозарството, самото производство на вино и накрая, консуматорското поведение. Мария разгледа потенциала на българските и гръцките винарни да интегрират устойчиви практики, които не само намаляват екологичния отпечатък, но също така укрепват връзката с консуматорите.

Мария Атанасопулу акцентира върху значимостта на образованието и насоката към качествените стандарти във винопроизводството. Според нея, успехът в индустрията зависи не само от качеството на виното, но и от това как производителите комуникират и образоват своите клиенти.

                                                 Дес35-проект

След доклада на Мария, участниците в конференцията бяха наясно, че устойчивостта е ключът към бъдещето на винопроизводството и че тя представлява голям потенциал за развитие на индустрията в региона.

Проектът е финансиран по Програма ИНТЕРРЕГ V-A Гърция – България 2014-2020 и се осъществява с участието на Сдружение "Евроинтегра", „Agrientrepreneurship“и Сдружение „Просперитет и развитие за България“.

За повече информация за проекта и контакти с нас можете да посетите сайта на проекта на адрес: http://agrotouracademy.eu/

Проектът "Агро Бизнес Академия" се съфинансира от Европейския фонд за регионално развитие и националните фондове на участващите страни в рамките на Програмата за сътрудничество "Интеррег V-A Гърция-България 2014-2020". Съдържанието на този материал е изцяло отговорност на Сдружение Евроинтегра и не отразява гледните точки на Европейския съюз, участващите страни, Управляващия орган или Съвместният секретариат.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини