Никола Калистрин от Банско чупи рекорди - пръв е и в скоростното изкачване на Копитото

Снимка: Община Банско
Снимка: Община Банско
За пета поредна година се проведе скоростно изкачване на връх Копитото във Витоша, посветено и в памет на Боян Петров - учен и алпинист, изкачил 10 осемхилядника без използване на кислород.
 
В надпреварата участваха повече от 700 човека, което прави състезанието едно от най-масовите планински състезания в България.
 
Състезателите на Банско отново се представиха безупречно. Никола Калистрин от клуб „АлПиринСки“ с повече от минута успя да подобри досегашния рекорд, който принадлежеше на най-добрите в планинското бягане – Кирил Николов (Дизела), Димчо Мицов и Шабан Мустафа.
 
На второ място с отличен резултат в нелеката надпревара се класира другият представител на Банско – Асен Радулов.
 
Тази година Витоша планина беше изненадващо гостоприемна, като предложи на състезателите прекрасни условия и допринесе за доброто представяне на всеки един от участниците.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини