Новите електробуси возят две седмици безплатно пътници от Грамада до Плажа

Снимка: Община Благоевград
Снимка: Община Благоевград
Новосъздадената линия №12 от градския транспорт започва да функционира от 16 октомври (понеделник). Тя се обслужва от шестте електробуса, които Община Благоевград закупи наскоро и е с маршрут кв. „Грамада“ - кв. „Плажа“ - кв. „Грамада“.
 
Чрез нея се създава удобство за жителите, тъй като през горепосочените квартали до момента не минаваше градски транспорт. Превозните средства са с нулеви въглеродни емисии ще допринесат за по-чиста околна среда.
 
Маршрутът на линията позволява на жителите на обхванатите квартали да достигат до всяка централна точка на града в рамките на по-малко от 15 минути. Осигурява се и възможност за прекачване на други от основните линии, част от обществения транспорт.
 
За периода от 16.10.2023 до 31.10.2023 г. линията ще се изпълнява ежедневно и регулярно от 6.50 ч. сутрин до 21.00 ч. вечер, като пътниците ще имат възможност да ползват услугите на линията напълно безплатно.
 
От 01.11.2023 г. линията ще се изпълнява ежедневно от 5.50 ч. сутрин до 21.10 ч. вечер, като цената на билета ще бъде такава, каквато е и за останалите линии - 1.20 лева.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини