Почти половината нови жилища в Пиринско са с три стаи, строят се по-малки апартаменти

Снимка: Община Гоце Делчев
Снимка: Община Гоце Делчев

По предварителни данни на Националния статистически институт броят на въведените в експлоатация жилищни сгради в област Благоевград през второто тримесечие на 2023 г. е 61, а новопостроените жилища в тях са 222. Спрямо второто тримесечие на 2022 г. сградите са с 4 повече, което е със 7%, а жилищата в тях се увеличават с 30 - 15.6%.

От въведените в експлоатация новопостроени жилищни сгради в Пиринско за второто тримесечие на тази година с тухлена конструкция са 55.7%, а със стоманенобетонна конструкция са 44.3%.

Най-висок е делът на новопостроените жилища с три стаи (47.3%).

Общата полезна площ на всички новопостроени жилища в област Благоевград през второто тримесечие на 2023 г. е 20 025 кв. м или с 12.7% по-малко в сравнение със същото тримесечие на 2022 г., а жилищната площ намалява с 12.5% и достига 17 957 кв. метра.

Същевременно средната полезна площ на едно новопостроено жилище намалява от 119.4 кв. м през второто тримесечие на 2022 г. на 90.2 кв. м през същото тримесечие на 2023 година.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини