Банскалията Никола Калистрин постави нов рекорд по планинско бягане до връх Конгур

Снимка: Община Банско, архив
Снимка: Община Банско, архив
През изминалия уикенд се проведе традиционното състезание по Скай рънинг – „Беласица скай рън“, до връх Конгур. Скоростното изкачване на върха за бегачи е едно от най-големите предизвикателства по планинско бягане в България.
 
В скоростното изкачване състезателят на клуб „АлПиринСки“ - Банско, Никола Калистрин, пробяга трасето от 10.8 км с 1750 метра положителна денивелация, като постави нов рекорд в дисциплината. В същата дисциплина през 2021 г. той пробяга трасето за рекордното тогава време от 1 час, 20 минути и 40 секунди. Две години по-късно, подобрявайки собствения си рекорд, Ники постави нов, като спря хронометрите на 1 час и 19 минути.
 
И тази година Банско имаше и други свои представители в стартовете по стръмните и красиви северни склонове на планината Беласица. В дългата дистанция, в 33 километровия маршрут, с 2000 метра положителната денивелация по българо-гръцката гранична бразда, банскалията Асен Радулов се класира на пето място.

 

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини