Фолклорният фестивал "Малешево пее и танцува" - наслада за сетивата, радост за душата

Снимка: Община Струмяни
Снимка: Община Струмяни

Фестивалът „Малешево пее и танцува” стартира вчера и още в първия ден остави без дъх зрителите пред сцената в село Микрево! Фолклорните музикални напеви, красивите багри на народните носии, талантът на певци, музиканти и танцьори омайваха публиката часове наред. Осемнадесетото издание на този уникален празник е наслада за сетивата и радост за душата! Началото бе съпътствано и с фолклорна изложба във фоайето на Народно читалище "Братя Миладинови-1936" в село Микрево. Вечерният концерт с участието на български и международни фолклорни ансамбли и концерт-спектакълът на Ансамбъл за народни танци и песни „Граовска младост“ – град Перник и солист-изпълнители Стоян Петков, Радостина Николова, Иван Паланов и Теодора постави финалната точка на старта на фестивала, който е музикална емблема на община Струмяни.

Музикантите, певците и танцьорите днес се качиха на сцената още в 09:00 часа. Два часа по-късно е официалният поздравителен прием на председателя на организационния комитет на фестивала и кмет на Струмяни - Емил Илиев, за гостуващи ръководители на групи и делегации. Официалните гости ще бъдат посрещнати в 18:15 часа във фоайето на НЧ “Братя Миладинови“ в с. Микрево под звуците на мандолинен оркестър “Стефан Борилов“ - град Сандански.

Официалната церемония по откриване на фестивала е в 20:00 часа. След това е вечерният концерт с участието на български и международни фолклорни ансамбли. Концерт - спектакъл на Фолклорен ансамбъл “Пирин“ - Благоевград и концерт-рецитал на обичаната фолклорна певица Теди Еротеева ще вдъхновят зрителите във втората фестивална вечер.

Третият фестивален ден ще е от 09:00 до 17:30 часа с изявите на стотици самодейци на сцените в село Микрево. Концерт-спектакъл с участието на български и международни фолклорни ансамбли ще започне в 19:00 часа. По-късно ще се състои официалната церемония по обявяването и награждаването на лауреатите на ХVIII-ти Международен фолклорен фестивал “Малешево пее и танцува“ - Микрево 2023 година. След това заря ще украси небето над община Струмяни, а вечерен концерт-спектакъл на Фолклорен ансамбъл „Тракия“ - Пловдив и концерт-рецитал на обичаните фолклорни певици Ива и Велислава Костадинови ще са красивият и музикален край на този толкова обичан и чакан от участниците и зрителите международен фестивал.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини