Това е футболно дерби! Децата на "Калабак"-Самуилово загубиха драматично и след обрат с 2:3 от "Беласица"-Петрич

Това е футболно дерби! Децата на

Ама че дерби на своя стадион изиграха децата на Футболен клуб "Калабак" от петричкото село Саумилово, родени 2011 и 2012 година, и връстниците им от "Беласица"-Петрич. Имаше всичко - обрат, драма, технични отигравания, емоции, феърплей, аплодисменти от зрителите, което може да украси едно истинско регионално дерби! В крайна сметка домакините загубиха с 2:3 в оспорвания футболен двубой. Началото обаче бе шеметно и мечтано за "Калабак", чиито футболисти поведоха с 2:0 на своя съперник във втория си мач в Областната футболна група. Постепенно по-обиграният тим на гостите взе нещата в свои ръце и методично наложи волята си - първо намали резултата, а след изравняването съвсем наклони везните към себе си с трети безответен гол в мрежата на домакините. 

"Нашите момчета трябва да с високо вдигнати грлави въпреки загубата. Все пак на отбора на "Беласица" Община Петрич помага сериозно с финансиране. Нашата школа вече 6 месеца развива дейност, но не сме видели и един лев от общинския бюджет. Надяваме се, че скоро това ще се промени, защото става въпрос за децата и тяхното развитие като спортисти. На правилния път сме, развиваме се с бързи темпове и ще берем плодовете от това, убедени сме", заявиха от треньорския щаб на "Калабак".

Миналата неделя малките и талантливи футболисти гостуваха на тима на "Неврокоп" в Гоце Делчев и не оставиха никакво съмнение в своето превъзходство. Над всички бе състезателят с №7 на "Калабак" - Никола Динев, който вкара всички попадения за своя отбор, разбил своя опонент с любимия на всички левскари резултат 7:2.

Детско-юношеската школа в петричкото село стартира своята дейност през март тази година. Целта е да се даде шанс на децата от община Петрич да тренират най-вдъхновяващия спорт в населеното място. Има още две формации, които са част от школата - родените през 2015 и 2016 г. и родените през 2017 и 2018 г. Те имат за свой наставник един от най-добрите треньори по футбол - Младен Малечканов. Тук малките футболисти спортуват на една от най-качествените бази за подготовка в целия регион. Тя разполага с отличен терен, притежава модерни съблекални. Стадионът се поддържа в отлично състояние и често се ползва за подготовка и от елитни родни отбори. За развитието на таланта на децата се ползва опитът на столични елитни клубове.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини