Независимият кандидат за кмет на Якоруда Марио Асьов се отказа от надпреварата в полза на конкурента от ДПС

Независимият кандидат за кмет на Якоруда Марио Асьов се отказа от надпреварата в полза на конкурента от ДПС

Независимият кандидат за кмет на Якоруда Марио Асьов се оттегля от кметската надпревара на 29 октомври в името на обединението за развитие на община Якоруда. Той призова  симпатизантите си да подкрепят опонента му Мехмед Вакльов, кандидат за кмет на ДПС.

Безпрецедентното обединение по време на изборна кампания се случи тази сутрин на официалното откриване кампанията на ДПС в Якоруда, на която присъства евродепутатът Илхан Кючук. По време на проявата Марио Асьов се появи рамо до рамо с досегашния си опонент Мехмед Вакльов. 

Така на 29 октомври якорудчани ще могат да избират между 3-ма кандидати за градоначалник: М. Вакльов, кандидата на ИТН Мустафа Кьоров и издигнатия от Левицата Мустафа Кьос.

Утре Общинската избирателна комисия се събира на извънредно заседание, на което вероятно ще се направи дерегистрацията на Марио Асьов като кандидат-кмет.  

Досега Асьов не е изразил в официална позиция с какви аргументи е взел решението да се откаже от изборната надпревара в полза на кандидата на ДПС.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини