И енергетиците го направиха! Излязоха на протест, блокираха пътища

Снимка: NOVA tv
Снимка: NOVA tv

Служители в ТЕЦ-овете излязоха на протест. Тази сутрин работещите в няколко въглищни централи в страната обявиха несъгласието си с факта, че за тях правителството не е предвидило средства по така наречения План за справедлив преход, който финансира преминаването на топлоцентралите от въглища към друг вид гориво. Недоволните блокираха АМ "Тракия" край Стара Загора и Подбалканския път. В Русе служителите на „Топлофикация” са решили с личните си автомобили да излязат на обиколка по пътя пред граничния пункт „Дунав мост” в знак на протест.

Ще затвори ли „ТЕЦ Русе”, след като е едно от предприятията, които са напълно изключени от този план? Директорът заяви, че всички болници и почти всички учебни заведения в региона са на централно отопление. Протестиращи в Русе казаха, че са изключително разтревожени както за тяхното бъдеще, така и за това на града.

След вчерашното напрежение сред представители на „Мини Марица-изток”, се стигна до затваряне на пътни артерии в Старозагорско. Към този момент една от точките, където е затворено движението от миньорите, е град Гурково и Прохода на републиката. Движението между Северна и Южна България в блокирано. То се отбива през село Димовци.

Източник: NOVA

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини