Банско чества 111 г. свобода с почит към героите, поход до Пещерите и концерт на ансамбъл "Тракия"

Банско чества 111 г. свобода с почит към героите, поход до Пещерите и концерт на ансамбъл

Наситен с вълнуващи събития ще е 5 октомври в Банско, когато банскалии честват 111 години от освобождението на града и региона. Празничният ден ще започне в 09:00 часа с тържествена света литургия в 188-годишната църква "Света Троица".  Във времето от 09,30 до 17,00 часа Музейният комплекс ще е с отворени врати за всички свои посетители.

Полагането на венци и цветя пред паметниците и паметните плочи, където банскалии ще сведат глави пред подвига на загиналите за свободата, ще е в 10:00 часа. Тогава започва и походът до местността Пещерите. Тържествено възпоменание ще се проведе в 10:30 часа пред паметника "Банско помни героите".

Детска кинопанорама с много филми и емоции ще има от 11:00 до 18:00 часа в Туристическия информационен център. Празничният спектакъл "Цветни щрихи от България" на Фолклорен ансамбъл "Тракия" ще зарадва жителите и гостите на Банско, началото му е в 18:00 часа.  
.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини