Община Благоевград обнови площадки за игра в детска ясла №5

Снимка: Община Благоевград
Снимка: Община Благоевград
Площадките в дворното пространство на Детска ясла №5 „Конче вихрогонче“ вече са напълно преобразени и отговарят на всички стандарти за безопасна игра.
За да провери резултатите от извършените дейности, кметът на Благоевград Илко Стоянов посети детското заведение. Той бе посрещнат от децата и персонала с питка, както и със специално подготвена музикална програма.
 
Изцяло обновените зони за игра са с 850 кв.м площ. Те са ситуирани на същите места, но са организирани по съвсем нов начин. Основната входна алея е запазена, но от нея са обособени допълнителни достъпи до отделните площадки за всяка една от групите в детската ясла. Всеки кът разполага с пясъчник, противоударна настилка, на която са монтирани - пързалки за деца (до 3 години), люлки клатушки и др. За да се осигури повече място за игри на децата са премахнати всички стари живи плетове в двора на ДЯ “Конче вихрогонче“. Има поставени нови пейки, боядисани в различни цветове.
 
След ремонтите дейности са запазени и всички дървета, но с цел засенчване на площадките е засадена и нова растителност.
 
Община Благоевград обнови и детска площадка в жк. „Запад“, където има поставени нови съоръжения.
 
С поетапното ремонтиране на кътовете за игра в Благоевград кметският екип се стреми да създаде една по-безопасна и приветлива среда за отглеждане на децата в областния център.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини