След 24 години успешно управление! Димитрия Гюрова няма да участва в надпреварата за кметския пост в Огняново

Димитрия Гюрова
Димитрия Гюрова

Хотел, къща за гости, частна квартира, хотел, къща за гости, частна квартира. Това е днес гърменското курортно селище Огняново благодарение на усилията на местните хора, на бизнеса и на кмета Димитрия Гюрова, която е на кметския пост от 1999 година. След 24 години успешно управление тя няма да участва в битката на местните избори на 29-и октомври.

„Много важно е човек да знае кога да спре. Още по-важно е човек да си тръгне тогава, когато е удовлетворен от свършеното. Благодаря на хората, че ми гласуваха доверие да съм начело на Огняново 6 мандата. Заедно с тях постигнахме нещо, което преди 24 години изглеждаше химера – поставихме селото ни на туристическата карта на България, за него вече се знае и в чужбина”, сподели днес за „Илинден Прес” Димитрия Гюрова.

Минералната вода е богатството на селото, заради нея насам идват и българи, и чужденци.

А курортът е с напълно променена визия – обновен площад, нови водопроводи и кавализации, резервоар с обем 800 кубически метра, който бе изграден още през 2000 година и реши проблема с водоснабдяването, асфалтирани улици, нови тротоари, красиви алеи.

Мостът над река Канина, свързващ село Огняново със село Марчево и общинския център Гърмен, също се ремонтира. Преди ремонта той бе еднолентов, а сега вече е с две ленти и автомобилите се движат двупосочно.

Село Огняново вече привлича туристи от страната и чужбина не само с минералната си вода и СПА процедури, а и с красив и зелен парк. Това бе мечта на местните хора от много години и сега тя е изпълнена. По този начин се подобри инфраструктурата и жизнената среда, създадоха се по-благоприятни условия за отдих и развлечения на открито.

В зеления кът има множество алеи, хиляди цветя, десетки дръвчета и пейки, както и водно огледало, детска площадка, маса за игра на тенис. Автоматична поливна система се грижи за зеленината на оазиса. Ремонтирана и обновена е и здравната служба.

„И като жител на нашето красиво населено място ще продължа да помагам с каквото мога, за да става все по-предпочитано място за туризъм. Пожелавам успех на следващия кмет на Огняново, вярвам, че той ще надгради направеното досега и ще допренесе за развитието на курорта ни”, каза още Димитрия Гюрова.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини