Изменят план за улична регулация, за да спасят от събаряне къщи в центъра на Благоевград

Снимка: Пресцентър
Снимка: Пресцентър

Кметът на Благоевград Илко Стоянов направи предложение до Общински съвет, с което настоява да бъде одобрен Подробен устройствен план, включващ изменение на плана за улична регулация, изменение на плана за регулация и застрояване, както и работен устройствен план (квартали 58, 48, 50, 51, 52, 217 по плана на ЦГЧ) по продължение на ул. „Митрополит Борис" и ул. Христо Силянов". 

Това е поредната стъпка от страна на градоначалника в посока спасяване на домовете на поколения благоевградчани от премахване.

Съгласно действащите документи пътните артерии са предвидени за разширяване, но за да бъде реализирано подобно намерение част от сградите в района трябва да бъдат съборени, предвид обстоятелството, че регулационните линии преминават през тях.

През февруари 2023 г. кметът Илко Стоянов внесе предложение за изменение на Застроително-регулационен план, одобрен със заповед през 1994 г., което бе върнато от областния управител.

Последва среща с хората, инициирана от градоначалника, на която той пое ангажимент проблемът да бъде решен кардинално. Предложението предстои да бъде разгледано на заседание на Общински съвет на 25 септември.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини