Водосвет и курбан за 90 години хижа "Македония"

Снимка: Община Благоевград
Снимка: Община Благоевград
Време е за празник, време е за юбилей на хижа "Македония" в Рила планина над Благоевград. Датата е 23 септември, събота, а партито ще започне още в 09:00 часа на хижата.
 
Началото на празничния ден ще бъде дадено с водосвет, отслужен от свещеник, а по-късно ще бъде раздаден курбан за здраве на присъстващите любители на планината.
 
Преди 90 години туристи от град Горна Джумая, което е старото име на Благоевград, поставят първия камък в основите на тяхната хижа "Македония". Стопанисвана с любов и обгрижвана като реликва и до днес от техните потомци е базата в Рила планина.
 
Добре дошли на празника в събота са всички, които обичат планината и които са дали и дават от своето време, енергия, безрезервен труд и средства, за да може перлата на Югозападна Рила да бъде пример за чиста, подредена, електрифицирана и съвременна хижа, както и предпочитано и обичано място за за уют и гостоприемство.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини