Отличие за преподавател от Природо-математическия факултет на ЮЗУ

Снимка: ЮЗУ
Снимка: ЮЗУ

Преподавател от катедра „География, екология и опазване на околната среда" при Природо-математическия факултет на ЮЗУ „Неофит Рилски" бе отличен на най-голямото ГИС събитие в България, което бе по повод Световния ден на Географските информационни системи (ГИС).

Ас. Галина Безинска получи награда в категорията „Най-добра академична карта" на изложбата-конкурс, която бе част от програмата на Световния ден на Географските информационни системи. По традиция бяха връчени и годишните награди за специални постижения в ГИС.

Представените от ас. Безинска карти впечатлиха журито с оригинален подход при изобразяване на някои морфометрични характеристики на водосборните басейни и добре издържано картографско оформление. Тези карти са част от подготвяната от ас. Галина Безинска дисертация на тема „Картографски методи за изобразяване съдържанието на тематични карти в цифрова среда - проблеми и решения" с научен ръководител доц. д-р инж. Пенка Кастрев.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини