Днес ли е денят за нова паметна победа на "Пирин"? С "Левски" няма да е лесно, но "орлетата" могат да полетят

Снимка: ФК
Снимка: ФК "Пирин"
Помните ли победите на "Пирин" като гост на над шампиона "Лудогорец" в края на миналата година с 5:3 и през март тази година с 1:0?
 
Е, защо пък днес да не е време за още един паметен мач на "орлетата" от Благоевград, които гостуват на силния отбор на "Левски" в София в отложен мач от efbet Лига.
 
Защото в миналото между "зелени" и "сини" е имало забележителни сблъсъци, но един от тях е исторически. Двубоят между двата тима в столицата на 16 септември 1973 година е най-посещаваният в историята на българския футбол, в който поне единият от двата отбора на терена не е софийски. На стадион "Герена" тогава се изсипват 60 000 зрители.
 
Присъствали на мача тогава споделят, че почти целият Благоевград е на срещата, а по този повод са пуснати допълнителни влакове.
 
Днес няма да е така откъм публика, но може на терена благоевградските футболисти да направят така, че и този мач да стане исторически с някоя победа над силния столичен отбор, който показва силна игра от началото на шампионата. На другия полюс са "орлетата", който имат в актива си една самотна точица и цели 6 загуби в изиграните седем мача. Но нека не подценяваме „зелената“ магия, в която хиляди са влюбени. Защото "Пирин" е отбор с минало, настояще и бъдеще. И ако всеки футболист остави душата и сърцето си на терена, може и да дойде първата победа в първенството.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини