Спортисти от Банско печелят медали във футбола и биатлона

Снимка: Община Банско
Снимка: Община Банско
Състезателите на клуб по биатлон „Банско 2019“ спечелиха три сребърни медала, два бронзови медала и едно четвърто място на провелите се състезания на Бъндеришка поляна в Банско - Балканска Купа, Държавно първенство и Купа „Пирин“. Даниела Кадева завоюва два бронзови медала (спринт и преследване) на Балканската купа и два сребърни медала (спринт и преследване) от Държавно първенство при жените. Сандра Воденичарова - младата надежда на клуба, се окичи с един сребърен медал в спринта, а в дисциплината „Индивидуално“ зае престижното четвърто място при момичета младша възраст за Купа „Пирин“.
 
Детски футболен турнир „Купа Гоце Делчев“ в град Гоце Делчев се превърна в арена за изява на футболни надежди, родени 2010 г., 2013 г. и 2015 г. от близо 10 отбора. В дербито участваха футболните отбори от Банско, Добринище Мосомище, Хаджидимово, Копривлен, Благоевград и Стара Загора. Възпитаниците на детско-юношеската школа на ФК „Банско“ в набор 2013, водени от треньорите Димитър Бергов, и набори 2010/2011, водени от Марио Димитров, спечелиха турнира, записвайки единадесет гола.
Класирането на върха за талантите на ФК „Банско“ им донесе отборната купа, медали и индивидуални награди.
 
Индивидуални награди за „Най добър вратар“ получиха вратарите Велислав Главчев в набор 2013 и Христо Видин при набор 2010. Надеждите от набор 2015 на отбора на ФК „Балкан Добринище“, водени от треньора Иван Топузов, след изключителна игра се наредиха на второ място и бяха наградени с купа и медали, а Петър Гинчин бе отличен с индивидуална награда за „Най-добър играч на турнира“ в тази група. Спортното събитие се провежда за първа година от Агенция национални спортни турнири „Млади таланти“ с подкрепата на община Гоце Делчев и е част от Националния календар на БФС.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини