Стартира обновяването на футболното игрище в село Рилци

Снимка: Община Благоевград
Снимка: Община Благоевград
Кметът на Благоевград Илко Стоянов и областният председател на Български футболен съюз Александър Кабзималски направиха символична първа копка, с която поставиха началото на дейностите по обновяване на един от двата футболни терена в с. Рилци. Церемонията се състоя в присъствието на деца от ДЮШ „Пирин“, ДЮФК „Орлетата“, ДЮФК „Хлапетата“ и ФК „Спортика“.
 
„Бъдете активни и упорити! Спортувайте и вярвайте в успеха! С обновяването на това игрище, както и на всички други спортни бази се стремим да осигурим най-добрите условия за вас – децата на Благоевград“, каза пред младите футболни надежди кметът Илко Стоянов. Бе отслужени и водосвет за здраве от отец Андон Шавулев от благоевградския храм „Въведение Богородично“. Теренът, който предстои да бъде обновен е с площ 6016 кв. м.
 
Сред планираните дейности са разчистване и подравняване на площадката, полагане на геотекстил и инертен материал, уплътняване, изграждане на градински бордюри, полагане на изкуствена настилка и маркировка за футболен терен и др. Ще бъдат монтирани преносими футболни врати, гъвкави корнер флагове и фундаменти.
 
С обновяването на терена ще бъдат осигурени съвременни условия за тренировъчен процес за деца, активно занимаващи се с футбол. Игрището ще се изгради със средства от програмата Forword 3.0 на FIFA, която е дългосрочна целева програма за безвъзмездно предоставяне на средства на националните футболни федерации за изграждане на съвременна тренировъчна база.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини