Община Петрич ремонтира още едно училище в града

Снимка: Община Петрич
Снимка: Община Петрич
Община Петрич получи одобрение на своето проектно предложение по Национален план за възстановяване и устойчивост, процедура „Модернизация на образователна среда“. Проектът е свързан изцяло с IV ОУ „Христо Смирненски“ в града. По него ще бъде обновена и модернизирана училищната сграда чрез основен ремонт и внедряване на мерки за енергийна ефективност и достъпна среда, ще бъде обновено и дворното пространство.
 
Предвижда се изграждане на външен асансьор, разположен между двете крила на сградата, който да обслужва сутерен, първо и второ ниво на сградата и да улесни достъпа до столовата за лица с увреждания; изграждане на допълнителен санитарен възел за хора с увреждания на първо ниво на сградата; в сутерена ще се обособи помещение за библиотека и кабинети за самоподготовка и занимания по интереси; ще се извърши основен ремонт на финишни покрития на покривната конструкция на училищния корпус и на физкултурния салон; ще се положи външна топлоизолация на цялата сграда, ще се подмени дървената дограма и компрометираната стара PVC дограма; ще се извърши частична подмяна на подови настилки, освежаване на стенни повърхнини и полагане на тавани от гипсокартон за всички помещения с цел прекарване на обновената електрическа инсталация; ще се обособят мъжка и женска съблекалня в сградата на физкултурния салон.
 
В училището ще има ново оборудване и обзавеждане. За дворното пространство проектът предвижда да бъде обновена спортната зона, да се преасфалтират спортните игрища и да се монтира ново оборудване. Дворното пространство ще разполага с три игрища – футболно, баскетболно и едно мултифункционално за баскетбол и волейбол. Ще бъдат поставени допълнителни мрежи. В западната част на двора на училището ще се изгради зона за фитнес на открито, в която зона ще има ударопоглъщаща настилка, ще бъдат запазени зелените площи, ще се засадят нови дръвчета и оформят кътчета с пейки, които ще дадат и възможност за провеждане на занятия на открито.

 

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини