Южна Европа е в горещ капан, адски жеги в Италия и Франция

Снимка: iStock
Снимка: iStock

Южна Европа е в капан на жегите. Италия посреща нова гореща вълна под името „Нерон” - като императора, по чието време става големият пожар в Рим. Очаква се в рамките на пет дни живакът в термометрите да не пада под 38 градуса, съобава NOVA tv.

Във Франция беше обявен червен код за високи температури в четири департамента в южната част на страната. Местните власти имат право да отменят обществени събития или да затварят някои институции при нужда.

Най-високата степен на опасно горещо време в страната е обявена за първи път тази година. Френският здравен министър предупреди жителите на засегнатите области да бъдат особено внимателни за здравето си.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини