Деца и възрастни се пускат в люти пехливански борби под вековните явори в Беласица

Снимка: Илинден Прес, архив
Снимка: Илинден Прес, архив

Петричкото село Самуилово отново ще разтърси планина Беласица на празника Голяма Богородица. За поредна година се организират традиционни народни борби в местността Бялата чешма в гората. Десетки деца и възрастни ще покажат своя борчески талант на поляните пред погледите на стотици зрители. А в самите борби ще участват петдесетина борци от цялата страна. Надпреварата е в 4 категории – деца, юноши, подбаш /полутежка/ и баш /тежка/.

Атрактивните схватки започват в 17,00 часа днес и ще продължат до тъмно под аплодисментите на публиката. Съдии на срещите ще са бившите борци и шампиони Вангел Илиев, Кирил Терзиев и Илиян Златков. Наградният фонд е сред най-големите, които се дават на подобни спортни събития.  

„Радвам се, че толкова много хора идват в местността Бялата чешма, за да видят тези борби. Доказваме за пореден път, че Самуилово е Меката на борбата в региона”, сподели кметът на село Самуилово – Кирил Стоянов.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини