Цалапица готви протест в София заради убийството на 24-г. Димитър

Снимка: iStock
Снимка: iStock

Цалапица се готви за национален протест в София. Хората организират демонстрация пред Съдебната палата. В селото остава засиленото полицейско присъствие. Не стихва и напрежението в селото след убийството на 24-годишния Димитър Малинов. Хората настояват да бъде заловензаподозреният за убийството, който се укрива в Германия.

"С протеста в София излизаме да изразим ясна гражданска позиция, че подобни деяния и всеки акт на насилие и агресия няма да бъде толериран повече от обществото ни. Нашите искания са прокуратурата да смени обвинението на близнаците Динкови, защото за нас, като граждани, те са наравно виновни с посочения за убиец.  Би ни успокоил един справедлив процес, да е ясно, че всеки трябва да понесе своята отговорност - всеки, който е укривал истината по време на разследванията", заяви протестираща от селото. 

"Вече поставихме камери за видеонабледение. В селото има 15 камери на входно-изходните артерии, на някои сгради, както и в парка на обществените места. Една от тези камери е засекла  автомобила, с който се предполага, че е превозено тялото на Димитър.  Друга камера, която се намира в парка, също е заснела превозното средство. Смятам, че като превенция сме постъпили правилно. Сменихме наскоро и осветлението, отново като превенция срещу престъпления и ПТП-та", заяви пред NOVA tv Павел Михайлов, кмет на община Родопи.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини