Община Якоруда превежда 3000 лева на МБАЛ-Разлог за закупуване на нова техника за пациентите

Болницата в Разлог, фото: Община Разлог
Болницата в Разлог, фото: Община Разлог

Общинският съвет в Якоруда взе важно решение за подпомагане на дейността на МБАЛ-Разлог. Преди време е постъпило в Общинска администрация заявление от д-р Радка Божикова, управител на здравното заведение в град Разлог. Въпросната болница се грижи за здравето на жителите на четири общини - Разлог, Банско, Белица и Якоруда. И е съвсем нормално за нейната дейност да се отпускат финансови средства от всяка една от тези общини.

Общински съвет-Якоруда разреши да бъде отпусната финансова подкрепа на здравното заведение в размер на 3000 лева. С тези средства ще се закупи автоматично записващо устройство на образното изследване в дигитален формат - робот за запис на CD. С това съветниците подкрепиха намерението на управата на болницата и откликнаха на искането на болничния управител д-р Божикова.

Преди повече от месец Община Белица за пореден път подкрепи подобряването на предоставяните услуги в болничната помощ в региона. Това стана с решение на Общинския съвет. Съветниците единодушно одобриха отпускането на сумата от 6000 лева от общинския бюджет за 2023 година. Тези пари са дават на МБАЛ-Разлог за подпомагане на закупуване на модерна медицинска апаратура, която ще позволи по-качествено здравеопазване в болничното заведение.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
  1. Фуната
    Каква е таиа болница бе та да събира пари от общините. Ако нема пари да я затворят
  2. ret
    Кой ще работи с тая техника?
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини