Министър Зарица Динкова: България и Гърция трябва да развиват и общ туристически продукт

Снимка: Община Банско, архив
Снимка: Община Банско, архив

Разработването и сертифицирането на съвместни културни маршрути в рамките на културните маршрути на Съвета на Европа, обменът на опит в областта на образованието и повишаване на квалификацията в областта на туризма, бяха сред основните теми, които обсъдиха   министърът на туризма Зарица Динкова и посланникът на Гърция в България Алексиос  Либеропулос.

“И България и Гърция работят за развитието и утвърждаването на страните ни като целогодишна дестинация. България се развива много успешно в областта на планинския и СПА туризъм.”, заяви министър Зарица Динкова.

Работи се за подписването на Програма за съвместно действие между Министерството на туризма на България и Министерството на туризма за периода 2024-2026 в рамките на предстоящия 87-ми Международен Солунски Панаир. На тазгодишното издание на Панаира страната ни ще бъде отличена. Предвижда се и организирането на различни тематични панелни дискусии на български експерти в сферата на дигиталната трансформация на туристическата индустрия.

Гърция застава твърдо зад приемането на България в Шенгенското пространство, заяви от своя страна посланникът на Гърция в България Алексиос Либеропулос. "Недопустимо е между две съседни държави-членки на Евросъюза свързаността да е толкова затруднена ."

Очаква се двете страни да организират и първата сесия на българо-гръцката работна група по туризъм в София до края на тази година.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини