Условна присъда и 20 000 лева глоба за дилър на марихуана от село Катунци

Снимка: МВР, архив
Снимка: МВР, архив

С наказание три години „лишаване от свобода“ с петгодишен изпитателен срок и глоба от 20 000 лева приключи делото на Окръжна прокуратура-Благоевград срещу Е.Г., обвинен за разпространение и незаконно държане с цел разпространение на високорискови наркотични вещества.

На 28.04.2022 г. на ул. „Нишава“ в София обвиняемият разпространил коноп (марихуана) на стойност 5 845,50 лева.

В хода на разследването е било установено, че Е.Г. държал голямо количество от същия наркотик в постройка до обитаваната от него жилищна сграда в санданското село Катунци. Там са били открити няколко обекта с различно съдържание на активен наркотично действащ компонент тетрахидроканабинол с общо тегло 24,18 килограма.  Стойността на наркотика възлиза на 96 724 лева.

Обвиняемият се е признал за виновен и е сключил споразумение с Окръжна прокуратура-Благоевград, което съдът е одобрил.

Определението на съда има последиците на влязла в сила присъда.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини