Отново задържаха насилника, нарязал момиче с макетно ножче

Отново задържаха насилника, нарязал момиче с макетно ножче

Георги Николаев, който наряза с макетно ножче на 400 места младо момиче в Стара Загора, е задържан отнова рано тази сутрин, съобщи БНТ. Той работи като охрана в известно заведение в града. 

Престъплението е от 26 юни, първоначално районният съд постановява задържане под стража на обвиняемия, но горната инстанция изменя мярката за неотклонение и той е пуснат на свобода, след като телесната повреда е преквалифицирана от средна на лека.

Вчера от прокуратурата заявиха, че случаят е с фактическа и правна сложност и висока степен на обществена опасност. Дадени са указания за разпит на допълнителни свидетели и за изготвяне на комплексна съдебномедицинска експертиза с участие на три вещи лица – лекари от различни области на медицината, които ще освидетелстват допълнително пострадалата и ще изготвят заключението си в най-кратък срок.

След нейното изготвяне екипът от прокурори ще прецени адекватната мярка за неотклонение спрямо извършителя с оглед обществената опасност на деянието.

Утре в града е организирано шествие в подкрепа на малтретираното 18-годишно момиче от 18.00 часа. 

Случаят предизвика вълна от недоволство в цялата страна. Утре в редица градове на страната се организират граждански протести срещу насилието над жени. В Благоевград митингът е с начален час 18 часа пред сградата на Съдебната палата. 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини