ПП не закъсня и употреби политически случая с упоените кучета

Снимка: Илинден прес
Снимка: Илинден прес
Случаят с упоените бездомни кучета, открити в кола на Общинския инспекторат в Благоевград, бързо се украси политически. Преди минути във фейсбук бе качена позиция на Продължаваме промяната - Благоевград по този повод. Без да е подписана от конкретно лице или лидер на структурата в града, тя осъжда действията на Общинска администрация и призовава институциите, в лицето на полицията и прокуратурата, да разкрият всички обстоятелствата - не само кои са изпълнителите, а най-вече кои са поръчителите на тези действия.
 
От ПП в Благоевград признават, че проблемът с бездомните кучета в областния център е от години и заявяват, че ще следят случая отблизо... но не дават решения.
 
Типично в стила си, партийната структура на Продължаваме промяната използва случая, за да се заяви политически и да напомни на хората, че все пак съществува. Решение обаче не предлага, явно за тях е важно да побързат, за да покажат активност и да натрупат политически точки.
 
От случая с упоените кучета нищо няма да излезе. Районна прокуратура - Благоевград е категорична, че към този момент няма никакви повдигнати обвинения и по случая има множество неизвестни обстоятелства. Според юристи много трудно може да се докаже, че общинските служители са искали да изхвърлят кучето на територията на друга община, след като колата е спряна в Благоевград.
 
Въпреки бързината ПП не са първите, които се опитаха да яхнат политически този казус. Това вече направиха някои други лица, които активно ще виждаме в следващите месеци, но засега го правят не толкова натрапчиво и с пуснати в социални мрежи декларации и позиции. Безспорно местната структура на Продължаваме промяната официално първа призна, че ще използва случая за политическа употреба. 
 
И да, проблемът с бездомните кучета в Благоевград не е решен. Но решението няма да дойде от партийните централи. 
 
 
Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини