Шампион по сумо от село Полена побеждава в чест на сина си

Снимка: Община Симитли
Снимка: Община Симитли

Иван Благоев е европейски шампион по сумо за 2022 г. и републикански шампион шест поредни години, медалист е от световни държавни шампионати по борба и сумо. За постижението си на Европейските олимпийски игри тази година в Полша е сред наградените сумисти от министъра на младежта и спорта Димитър Илиев. Предстоят му Европейско първенство през септември в Полша и Световно първенство в Токио през октомври. Много труд, часове тренировки, работа в адвокатска кантора и безрезервно отдаване на семейството, това са нещата, които описват шампиона от симитлийското село Полена.

Иван споделя, че синът му е най-голямата мотивацията и мечтата му е да бъде най-добрият пример за детето си, за да може един ден то да бъде добър човек.  “Не държа да е добър спортист, а добър човек. Негов избор е дали ще се развива в тази насока.” - допълва той.

И се радва, че е част от многото успели български спортисти от община Симитли. И макар, че няма клубове по сумо в общината счита, че общинското ръководство се интересува, милее и уважава успехите на спортистите и прави всичко възможно, за да ги подкрепя. Изключително приятно е бил изненадан, когато получи от кмета на община Симитли Апостол Апостолов наградата “Спортист на годината на община Симитли - 2022”.

Спортът не е основната му дейност. Основната му работа е в адвокатска кантора. Съчетава тренировки и състезания, а е и каскадьор, но винаги има време за семейството, което за него е най-важно.

“Как успявам да бъда навсякъде е въпрос, на който отговорът е почти невъзможен. Всеки ден е изключително интензивен и непредвидим. Тренировките са рано сутрин, преди да е започнал работният ден. След работа, ако ми е останала сила, отивам за втора тренировка. Веднага след това бързам да се прибера вкъщи, за да се видя със семейството и да отделя така ценното време за тях, като безкрайно им благодаря за разбирането и подкрепата”, разказва шампионът за ежедневието си.

За него успехът е постоянство, воля, желание да успееш, да надградиш, да победиш и да изпиташ сладостта от това да си на най-високото стъпало, защото невинаги е побеждавал. “За тези 20 години много таланти прекратиха спортните си кариери, защото не се научиха да губят, а бяха много по-добри от мен”, споделя Иван.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини