С пари от Европа възраждат парк край с. Вълкосел, правят и велоалея до къта за отдих

Снимка: Община Сатовча, архив
Снимка: Община Сатовча, архив

Възраждането на занемарен преди повече от 30 години парк край сатовчанското село Вълкосел. Това е амбицията на Община Сатовча, местният парламент вече даде съгласие да се търси европейско финансиране. Ще се кандидатства за пари с проект „Съвместни стъпки за създаване на условия за атрактивен и всесезонен туристически продукт“ по Програма ИНТЕРРЕГ. Партньор по този проект е северномакедноската община Липково. Очакванията са това предложение да се одобри за финансиране. 

Местната власт иска да направи основен ремонт на парк в позцемлен имот в местността Светиката до село Вълкосел, да се обособи велоаеля от населето място до зеления оазис и да се осигури транспортен достъп до обекта. 

"Още преди 1989 година това място е предназначено за парк, но след демократичните промени нищо не е направено. В момента теренът е запуснат, потънал е в храсти и треви. Искаме там да изградим няколко детски площадки със съоръжения за игра на децата, които са нови, модерни и безопасни. Най-важноте е да направим един чудесен кът и за децата, и за младежите от селото, където имаме детска ясла, детска градина и училище", коментира за Илинден Прес днес кметът на Вълкосел - Сюлейман Арунов. Той уточни, че ще има и зони за отдих на възрастните - ще се монтират пейки и навеси, ще има и кошчета за отпадъци, за да не се замърсява паркът. По този начин ще се сбъдне желанието на няколко поколения жители на селото.  

 

  

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини