Музей на планината ще отвори врати в курорта Банско догодина

Снимка: НП
Снимка: НП

Проектът „Създаване на Музей на планината и хората, с изложение на местни традиционни занаяти“ бе представен вчера в град Банско. Неговата цел е да се създадат работни места, да се интегрират хора от уязвими групи и да се утвърди потенциалът на курорта за развитието му като културна и фестивална дестинация, предлагаща различни форми на туризъм.

Общата стойност на проект е 372 504 лева. 209 738 лева от тази сума осигурява Община Банско, останалите пари са европейско и национално финансиране.

Създаването на Музей на планината и хората трябва да приключи до 30 април 2024 година. Местната власт по този начин ще разшири възможностите за развитие на целогодишен туризъм. Това ще стане с използване на природните, историческите и културните дадености на региона, както и на връзката между местните занаяти и туризма. В работата по обслужването на музея ще се включат и лица в неравностойно положение, новите работни места ще са пет.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини