Кастрират бездомни кучета и котки в община Белица

Снимката е илюстративна, фото: Илинден Прес
Снимката е илюстративна, фото: Илинден Прес
Кампания за кастрация, ваксинация и обезпаразитяване на безстопанствени кучета и котки на територията на община Белица ще се проведе от 17 до 21 юли. Ветеринарен екип на Фондация „Четири лапи“ ще посети населените места по съвместен проект. Ще се обработват бездомни кучета и котки, както и животни на социално слаби граждани.
Кампанията е едно от поредните съвместни усилия на фондацията и Община Белица за овладяване и намаляване на популацията на улични животни по хуманен и ефективен начин. Екип от ветеринарни лекари, ветеринарен техник и хващачи на животни ще са на място, като заловените животни ще се кастрират в мобилна ветеринарна амбулатория, която ще е разположена в двора на бившата ветеринарна лечебница в град Белица. Освен кастрирани животните ще бъдат ваксинирани срещу бяс и обезпаразитени.
 
Бездомните кучета, преминали през програмата, сe обозначават със синя ушна марка, а котките - с татуировка от вътрешната страна на едното ухо и изрязване на връхчето на другото ухо. На кучетата ще бъде поставен и микрочип, данните от които се въвеждат в Интегрираната информационна система на Българска агенция по безопасност на храните.
 
Чрез задължителната идентификация става възможно проследяването на резултатите от метода на масова кастрация върху популацията от безстопанствени животни. В програмата ще могат да се включат и животни на социално слаби жители на общината, като кастрирането на животните за тези граждани е безплатно и ще се осъществява с предварително записване на час на тел.0882755159 за периода на кампанията. Съвместната работа на Община Белица и "Четири лапи" цели да се подпомогнат усилията на местната власт у нас за прилагане на мерки за овладяване на популацията на бездомните животни по ефективен и хуманен начин.
Предварителни записвания могат да бъдат направени и на телефон: 0886555658 ( номер на представител на общината).
Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини