Община Белица иска да ремонтира ученическо общежитие, нужни са над 5 млн. лв.

Снимка: Община Белица, архив
Снимка: Община Белица, архив

Общинският съвет в Белица даде съгласие да се кандидатства за предоставяне на средства по Механизма за възстановяване и устойчивост. Парите са за изпълнение на проект, който предвижда основен ремонт, реконструкция и основно обновяване на общежитието към Професионална гимназия "Никола Йонков Вапцаров" в града. Гарантира се устойчивостта на проекта - сградата ще функционира най-малко 5 години след крайното плащане. Общата стойност на дейностите е 5 355 000.82 лева с ДДС. 

Предвижда се топлоизолиране на външни стени, монтиране на активна мълниезащитна система, подмяна на дограма, ремонт и топлоизолиране на покрив, доставка и монтаж на слънчева инсталация, доставка и монтаж на фотоволтаична инсталация, подмяна на отоплителна инсталация, ремонт на ВиК инсталации. Ще се направят вътрешни довършителни работи, ремонт на санитарни възли, дейности по вертикалната планировказа за оформяне на прилежащия терен около сградата и други строително-монтажни работи за осигуряване на цялостен обновен облик на общежитието и отвън, и отвътре. Целта е да се спестяват занапред енергийни, водни и други ресурси,както и да се въведат енергоспестяващи мерки. Ще се подобри и достъпът на лицата с увреждания в сградата на общежитието. За целта ще бъде доставен и монтиран външен асансьор.

Дейността включва и доставка на ново оборудване и обзавеждане, които са част от цялостната модернизация на общежитието. Мебелировката ще осигурява домашен уют и комфорт и ще бъде съобразена с функцията на помещенията. Ще бъде доставена и компютърна техника - лаптопи, лазарни принтери, мултимедия и други, предназначени за помещенията за учене в общежитието.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини