По-кратък престой при червен светофар на възлово кръстовище в Благоевград

Снимка: Община Благоевград
Снимка: Община Благоевград
Комисията по безопасност на движението към Община Благоевград редуцира престоя на светофара при кръстовището от улиците „Славянска“, „Александър фон Хумболт“ и „Дойран“. Престоят при червена светлина на моторни превозни средства на светофарната уредба е значително съкратен.
 
До този момент се налагаше шофьорите да чакат над минута за разрешения сигнал за преминаване по ул. „Славянска“. С въведените промени сега червената светлина за автомобили е 30 секунди, а по ул. „Дойран“ е 20 секунди. За целта е изготвена нова циклограма с две времена за твърд режим на работа на уредбата с разрешени сигнали за преминаване на МПС.
 
С въведените промени от Комисия по безопасност на движението значително ще бъде облекчен трафикът, а преминаването на коли през едно от най-натоварените кръстовища в Благоевград, обслужващо пътникопотока от и за гл. път Е79, както и за връзка с основни артерии в града, ще бъде улеснено. Община Благоевград работи за подобряване на режима на работа и на светофарите при Първи учебен корпус на ЮЗУ „Неофит Рилски“ и на входа на квартал „Струмско“.
Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини