Йордан Йовчев и Илко Стоянов палят олимпийския огън в Благоевград

Йордан Йовчев и Илко Стоянов палят олимпийския огън в Благоевград

С факелно бягане ще бъде отбелязан Международният олимпийски ден в Благоевград. В инициативата, която ще се проведе на 23 юни от 10.00 часа около езерото в парк „Бачиново", ще се включат над 100 участници -  студенти от Югозападен университет ,,Неофит Рилски", спортисти от спортните клубове, възпитаници на различни школи и ученици от основните и средни училища в областния център.

Преди старта на факелното бягане кметът Илко Стоянов и единственият българин, взел участие в шест олимпиади по време на спортната си кариера Йордан Йовчев, ще запалят символично олимпийския огън.

В инициативата ще вземе участие и световният и европейски шампион, и Спортист №1 на Благоевград (2021 г.; 2022 г.Кирил Илиев.

Проявата се организира от Олимпийски клуб Благоевград, Община Благоевград, преподаватели и студенти от ЮЗУ „Неофит Рилски" със съдействието на БОК.

Международният олимпийски ден се чества от януари 1948 г. с Решение на Международния олимпийски комитет /МОК/. През 1987 година МОК насърчава НОК да отбелязват Международния олимпийски ден с различни инициативи.

 
Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини