Ден на работодателя среща безработни и хотелиери в Банско

Снимка: Община Банско
Снимка: Община Банско

С Ден на работодателя туристическият бранш в Банско ще се опита да реши проблема с назначаването на квалифициран персонал.

След трудовата борса в Разлог миналия месец,  в четвъртък от 10,00 часа в Посетителския информационен център в града под Тодорка ще се проведе Ден на работодателя. Инициативата е на общината и на Дирекция „Бюро по труда”. Целта е в навечерието на новия зимен сезон на безработните лица да бъде предоставена информация за обявените свободни работни места на територията на общината.

„Работодателите ще събеседват с търсещите работа лица и ще направят своя подбор. Ние помагаме в ролята си на трудов посредник на пазара на труда. Между 1 и 10 декември ще е същинското назначаване на работниците”, уточни Станислава Поповска, директор на  Агенцията по заетостта в Благоевград.

Очаква се десетки бизнесмени – хотелиери, ресторантьори, търговци, да присъстват на събитието и да договорят условията за наемане на работа с безработните. През зимния сезон в района на Банско и Разлог се наемат на работа близо 5000 души.

Туристическият бранш в града под Тодорка вече заяви стотици работни места за младежи от Украйна за този зимен сезон. Става въпрос за обучен персонал, който през лятото е бил ангажиран в морските ни курорти.

Украинците имат временни работни визи и няма проблем с престоя им в нашата страна. За хотелиерите и ресторантьорите е важно, че те знаят добре и руски език, защото тук идват много руснаци през зимата. 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини