Мечи крос води в Белица стотици атлети, любители на бягането и ентусиасти

Снимка: Община Белица, архив
Снимка: Община Белица, архив
Изданието на „Мечи крос 2023" в град Белица тази година отново ще събере стотици атлети и ентусиасти в града в подножието на Рила планина. Под патронажа на кмета Радослав Ревански на 22 юли /събота/ ще бъде даден старт на шестия Национален любителски крос по планинско бягане. 
 
Любителският крос по бягане се реализира по проект на Община Белица, Сдружение с нестопанска цел „ПЛОВДИВ БЯГА”, ПАРК ЗА МЕЧКИ – Белица, единственото в България защитено място, което осигурява шанс за нов живот за спасените кафяви мечки, и Народно читалище „Георги Тодоров-1885“. Събитието има състезателен характер, а участието е безплатно.
 
Участниците ще се състезават на две дистанции – на 4 км /момчета и момичета/ и на 12,70 км /мъже жени/, маршрутът е от центъра на град Белица до Парка за мечки .
Голямата награда е Купата на кмета, осигурени са и медали за 1-во, 2-ро и 3-то място за всички възрастови групи. Ще има и медали в категория „Най-малък участник“ и „Най-възрастен“ участник. Стартът на състезанието е в 10.00 ч. пред сградата на Общината.
 
Всяка година десетки ентусиасти от цяла България присъстват на стартовата линия от различни възрастови групи в Белица. Състезанието е подходящо за всички любители на бягането и здравословния начин на живот. В него тичат професионални бегачи и любители, както и хора, които с дебюта си поставят началото на своя здравословен и физически активен начин на живот.
 
Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
  1. Гражданин
    Защо триете коментарите за Якоруда ? Там се организира общински крос по крадене на и отклоняване на общински средства. Или победители са Беди Осман и Б.Карафеиз.Те спечелят първа награда вече 20 години. Защо ли, ами защото фалираха общината и направиха от града най бедния и безработен в района.
  2. Сайфедин Джурин
    Еее и аз да кажа нещо, ми аз съм вечният кандидат в листите, макар и на неизчерпаема позиция важното е че участвам и ме снимат по плакатите. От Джурине сме се вити глави, ама и празни. Ама наказание и ние от общината..яко
  3. Избирател
    Ей Ревански предай в централата,че в Якоруда кметицата и обкръжението и източната общината яко, ама много яко вече доста годинки. Че загуби изборите партията с тези лекета и кърлежи, които са свикнали само да крадат. Глупавите управници на община Якоруда някой ги не иска, те са срам и позор...но техният крос по крадене бие вашият в Белица.
  4. Избирател от Якоруда
    Хора от Якоруда, вие познавате кой ви управлява последните 20 години, ..покойника и наследниците му Бедата и Карафеизо. Докъде ви докараха, да сте най бедни и безработни в района. Сложиха целата ромска махала да мете улиците, и братовчедите си в социалния патронаж...това ли е грижа за хората..нито едно отворено работно място, нито един цех, нито една работилница, нищо...само програми от които ви крадат...и ви замазват очите...обаждат се в другите вестници да трият коментарите за да ви държат в мъгла...отворете си очите заспало просто племе..ДПС да вземе мерки и да махне тази крадлива шайка която прогони и ограби Якоруда..
  5. Ведат Хюсеин
    По повод многобройните сигнали за злоупотреба с власт в Якоруда ви отговарям следното: ДПС ще посочи и издигне почтени и честни хора в листите си на местните избори есен в община Якоруда. ДПС се разграничава от порочното управление на вашата община досега. Ще посочим нови хора с авторитет и нов екип на всички нива в управата на община Якоруда. ДПС е на хората , а не на шепа самозабравили се .
  6. Асие Шахин
    Браво Ведат, най после..Якоруда ви поздравява за решението. Аз съм потърпевша и ще кажа още много неща. Хората в града са възмутен и разочаровани от тези управници. Радвам се че нашият глас се чува.
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини