Село Логодаж почита Свети Архангел Михаил

Село Логодаж почита Свети Архангел Михаил

По покана на кмета на село Логодаж – Пламен Червенков, стотици  се събраха, за да почетат Архангелов ден. Специален гост на традиционния събор беше Областният и общински председател на БСП Благоевград – Николай Бошкилов, както и част от ръководството на Социалистическата партия в Благоевград.  Църквата в село Логодаж носи името на Свети Архангел Михаил. Гостите на празника успяха да се насладят на традиционната българска музика, хубаво червено вино и приятната компания. Социалистите си обещаха,че в неделя празникът ще продължи, тъй като очакват с нетърпение победата на генерал Румен Радев и Илияна Йотова. Те си пожелаха успех и си обещаха, че ще дадат всичко от себе си преднината на Радев – Йотова в селото да бъде още по- голяма. 

Според православната църква Свети Михаил е един от седемте първенстващи ангели, стоящи винаги пред престола на Господ. Денят на Свети Архангел Михаил - военачалник на цялото небесно войнство от ангели и архангели, е вторият по значимост след Димитровден - есенен празник на Българската православна църква.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини