За намаляване на популацията! Уличните котки в Якоруда ще са с татуировка, а кучетата - с ушна марка и микрочип

Снимката е илюстративна, фото: Илинден Прес
Снимката е илюстративна, фото: Илинден Прес

Кастрационна кампания за бездомни животни организират Фондация „Четири лапи” и Община Якоруда. От 3 до 14 юли ще се извърши кастрация, ваксинация и обезпаразитяване на улични кучета и котки. Ветеринарен екип на „Четири лапи” ще посети всички населени места в общината. Това ще стане по съвместен проект между Общината и неправителствената организация. Целта е да се намали популацията на безстопанствените животни по хуманен и ефективен начин.

Всички обработени животни ще бъдат обозначени след направената им манипулация - котките ще имат татуировка от вътрешната страна на едното ухо и ще са с изрязано връхче на другото ухо. Що се отнася до уличните кучета, то те ще са със синя ушна марка и ще им бъде поставен микрочип. Ще им се издаде и паспорт, за да се спазят изискванията на българското законодателство. Със задължителната идентификация ще е възможно проследяването на резултатите от метода на масова кастрация върху популацията на безстопанствените животни.

В програмата ще се включат и животни на социално слаби жители на общината, кастрирането на техните четириноги любимци ще е безплатно и ще се осъществява с предварително записване на час за периода на кампанията на телефон: 0882 755 159. Мобилната амбулатория ще бъде разположена на адрес: град Якоруда, гараж на фирма „Строител 2001” ЕООД.

Съвместната работа с Община Якоруда е част от стратегическите цели на българския клон на международната организация за защита на животните „Четири лапи” за подпомагане усилията на местната власт у нас за прилагане на мерки за овладяване на популацията на бездомните животни.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
  1. Якоруда
    Тц, тц. Мсичко друго оправих в Якоруда та татуировки по котките сега
  2. Sabri Alish
    Коментари, които съдържат обидни квалификации и нецензурни думи, подлежат на модериране.
  3. Лютви Х.
    Вижте общинската управа в Якоруда е пълен гъдел, срам, позор..скандали..рушвети..корупция. .контрабанда с дървен материал..заплахи от Бедата и принуждавани да се гласува под строй...Хора спрете ги,,от вас зависи есен на местните избори...изхвърлете политическия боклук в коша..замените ги с нови хора, които са почтени, чисти, честни и кадърни..
  4. Мехмед Вакльов-Драго
    Хора изберете мен есен и ви обещавам да уволня всички общински пиявици и паразити от община Якоруда..без изключение..ще дойда с нов екип и кадърни хора...Да ви покажа че може и без заплахи и без кражби..за да направим отново града ни добро място за нашите деца.
  5. Мердие
    Беди защо Якоруда е пълна с кучета ти правиш ли нещо по въпроса..а по горе имаш и на други въпроси да отговаряш...абе хич не те искат хората, не те ли е срам да се показваш навънка ? Без програмите , ти колко работни места отвори в Якоруда ? Нула, нали...ми толкова ти е кадърноста..ама сте се вкопчили в властта и не я пускате...не се ли наядохте...хмм..накрадохте
  6. Бината Кунгьов-лимоне
    Браво Марио, я съм с тебе и Аска..че ги бихме и е*ем..плъховете.. да трепераа..като остана извън власт, че ги ритаме по патищата като фасове.. утрепки..уядоха се и се забравиха..ама още малко, вижда им се крае
  7. Сабюнка П.
    Леле па я като сам свикнала да крада..ще че работа, дека дида..нямам вече гръб от дедо Боже(и той се поминъ)..кой да си фана сега
  8. Дивизиев
    Ехх не се накрадохме с Беди и Кафелофф,и Кондев,..па още ни се иска..абе благо си е ,който го може си го може, ..не се отдава на всеки...таа гора край нема..па и горските се оправиха,замогнаха, нали..па простолюдието ни гледаше и какво...ми нищо, прост народ..заслужава си управлението и съдбата
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини