Не остана и следа от Македонския клуб на улица „Д. Димов” в Благоевград

Снимка: Илинден Прес
Снимка: Илинден Прес

Нещо като македонски, нещо като клуб, нещо като много шум за нещо не толкова значимо. По нищо вече не личи, че на улица „Димитър Димов” №14 в Благоевград е имало Македонски клуб на македонистко сдружение. Днес по обяд няколко души разчистваха помещението и товареха остатъците от оборудването в бял микробус, паркиран пред жилищната кооперация.

Обявеният за Македонски културен клуб „Никола Вапцаров“ се откри на 30 октомври миналата година. Причината за напускането е, че договорът с наемодателя изтича в средата на месец юни, а той не иска да го подновява.

„Собственикът на помещението иска спокойствие. Атакуват го, че това помещение е за търговски цели, а не в него да развиваме дейност ние от нашето сдружение. Вече търсим друго помещение. Имаме няколко варианта, става въпрос за помещения в широкия център на града. Но условията и като наемна цена, и като локация са по-лоши. Затова все още нямаме решение къде да се настаним”, коментира днес Атанас Мазнев от Сдружение „Македонски културен клуб „Никола Вапцаров”. Той допълни, че месечният наем, който плащали за клуба на улица „Димитър Димов”, бил в размер на 300 лева. Желанието на Мазнев и на останалите му съратници е да развиват дейност в широк център, а не по кварталите.      

Македонският културен клуб беше атакуван през февруари, а витрината му бе счупена с камъни. За инцидента бяха задържани четирима души – двама мъже и две жени.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини