Родният фолклор „пръска” красота и багри в своя дом Банско

Снимка: Община Банско, архив
Снимка: Община Банско, архив

Искате да изживеете вълшебството на българския фолклор и да се потопите в магията на традициите и народното творчество в топлите юлски дни и вечери? Имате тази възможност в подножието на величествената Пирин планина, в град Банско. Общината кани всички любители на българската народна музика, песни и танци, на нашите традиции и обичаи, да съпреживеят заедно един празник на българския дух.

Музикалното събитие ще е на 21 и 22 юли. В тези дни любителите на фолклора от България и чужбина ще се насладят на организираната от Община Банско и „Дани лазер шоу” интересна и наситена с различни събития фестивална програма.

Посетителите ще имат възможност да се насладят на удивителни изпълнения на автентичен и обработен фолклор. Живата фолклорна музика и танците ще пренесат зрители и участници в магичния свят на традициите - не само българските, но и на гостите от Сърбия и Полша. И в двете фестивални вечери центърът на Банско ще се превръща в голяма хоротека под звездите, а занаятчии ще демонстрират майсторлъка си и произведените от тях художествени изделия.

„Фолк фест Банско 2023” няма конкурсен характер и възрастови ограничения.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини