Връчиха дипломите на 144 абсолвенти от Факултета „Обществено здраве, здравни грижи и спорт“ на ЮЗУ

Снимка: ЮЗУ
Снимка: ЮЗУ

144 бакалаври и магистри, възпитаници на Факултета „Обществено здраве, здравни грижи и спорт“ към Югозападния университет „Неофит Рилски“ получиха дипломите си за завършено висше образование. На тържествената церемония, която се проведе вчера с плакет бяха отличени и абсолвентите с най-висок успех от випуск 2022. От името на ректорското ръководство приветствие към абсолвентите отправи заместник-ректорът на Югозападния университет проф. д.изк. Йордан Гошев.

Поздравително слово към дипломантите поднесе и деканът на факултета доц. д-р Миглена Симонска. Тя поздрави абсолвентите, завършващи специалностите „Логопедия“, „Социални дейности“, „Кинезитерапия“, „Акушерка“, „Медицинска сестра“, „Спорт“, „Социално терапевтично консултиране“, „Психосоциална рехабилитация“, „Клинична Логопедия“ и „Спортна кинезиология“.

„Днес всеки от вас ще получи своята диплома. Искрено вярвам, че през изтеклия период на обучение сме ви убедили, че със стъпването ви в университета сте направили правилния избор на професия, която сте приели като призвание и с нейното практикуване да допринасяте за подобряването на здравето и качеството на живот на лицата, с които ще работите, за да оправдаете техните очаквания. Вашият период на обучение съвпадна с една неочаквана за човечеството пандемия – Ковид 19, по време на която, въпреки трудностите и рисковете за здравето ви, вие показахте стремеж за усвояване на знания и не се поколебахте да влезете в клиничните заведения, където натрупахте умения за работа“, каза в приветствието си към абсолвентите доц. Симонска. Тя им пожела успешен, изпълнен със здраве и неспирни успехи личен и професионален път.

От името на абсолвентите с думи на благодарност се обърна Елена Янева, завършваща специалност „Логопедия“. По традиция по време на церемонията бяха връчени плакети на Югозападния университет „Неофит Рилски“ на абсолвентите с най-висок успех. Плакетите и дипломите на отличниците връчи заместник-ректорът проф. д.изк. Йордан Гошев. Отличник на випуска с успех 5.98 от семестриалните изпити и 6.00 от държавните изпити е Васил Миленов, завършващ специалност „Спорт“.

С плакети бяха отличени още Елена Янева от специалност „Логопедия“, Филдез Табанли, Даниела Иванова и Айсел Тефикова от специалност „Медицинска сестра“, Вероника Халилова от специалност „Акушерка“, Елисавета Младенова от специалност „Кинезитерапия“ и Цветелина Димитрова-Стаменкова и Галя Стефанова от специалност „Социални дейности“.

Поздрав към абсолвентите и гостите отправиха студентите от специалност „Съвременна хореография“ с ръководител проф. д.н. Анелия Янева. Те изпълниха танците „И аз съм тук“ и „Победители“.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини