С концерт и шествие на ученици и военен духов оркестър Гоце Делчев празнува на 24 май

Снимка: Община Гоце Делчев, архив
Снимка: Община Гоце Делчев, архив

24 май - Денят на славянската писменост и българската просвета и култура тази година ще бъде отбелязан тържествено в град Гоце Делчев.

Община Гоце Делчев и учебните заведения в града организират традиционно празнично шествие, което ще тръгне в 11.00 часа от площад „Гоце Делчев”. То ще премине през улица „Търговска” и ще завърши на площад „Македония” пред Дома на културата.

Шествието ще бъде водено от военен духов оркестър и в него по традиция ще участват кметът на общината, заместник-кметовете, Неврокопският митрополит Серафим, председателят на Общинския съвет, общински съветници, випускници, изявени и доказани професионалисти в различни области, които са родом от Гоце Делчев, както и гости.

Празничната програма по повод 24 май ще започне в 11.30 часа на площад „Македония” пред Дома на културата. По време на нея ще бъдат наградени изявени учители и ученици от учебните и детски заведения в общината.

След това празникът ще продължи с концерт на местни групи и изпълнители.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини