Спрягат Христо Проданов от БСП отново за министър на туризма

Христо Проданов, снимка БНТ
Христо Проданов, снимка БНТ

Бившият министър на туризма Христо Проданов от БСП, който беше на поста през миналата година по време на четворната коалиция (ПП, ДБ, БСП и ИТН), е спряган отново за същата позиция при съставянето на ново редовно правителство, начело с премиер Мария Габриел от ГЕРБ. Това съобщава изданието за TravelNews, позовавайки се на участници в преговорите. Според тях БСП ще вземе няколко министерства, като едно от тях ще бъде на туризма. Другите партии в бъдещото правителство - ГЕРБ, ДПС и ИТН, не проявявали интерес към това ведомство. „Не ми е предлагано. Още няма никаква яснота“, заявява пред TravelNews Христо Проданов.

Туристическият бранш обаче не подкрепя политическа кандидатура за поста. Националният борд по туризъм, Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България вчера издигнаха Мартин Захариев за министър на туризма в преговорите за съставяне на правителство с премиер Мария Габриел. Захариев е зам.-председател на Националния борд по туризъм.

„Не смятам, че Христо Проданов ще свърши работа като министър на туризма, защото не е от бранша, а е политик. Вече видяхме предния път неговата дейност и не сме очаровани. Той не е лидер, който може да обедини бранша и да има визия за неговото развитие“, коментира Ричард Алибегов, председател на БАЗ. Според него секторът има нужда от професионалист, а не от политик.

Подобна позиция изрази и председателят на СЗБ Емил Коларов. „В никакъв случай не искаме политическо назначение, защото нямаме време да учим някой на туризъм. Затова трябва да бъде човек от сектора, да разбира проблемите и да започне да работи веднага“, каза Коларов.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини