Преподавател в НХГ-Благоевград спечели приза „Учител на годината”

Преподавател в НХГ-Благоевград спечели приза „Учител на годината”

Преподавател в Националната хуманитарна гимназия „Св. св. Кирил и Методий” в Благоевград получи високо признание в конкурса „Учител на годината” на Синдиката на българските учители. Тържествената церемония се проведе днес в столичен хотел. На нея присъстваха зам.-министри, лидерът на КНСБ - Пламен Димитров, ректори на университети, преподаватели.

Старши учителят Цветан Кетипов, който преподава по физическо възпитание и спорт, спечели надпреварата в направление „Млад учител”, като успя да се пребори с конкуренцията на много свои колеги от цялата страна. Той получи от председателя на СБУ към КНСБ - Янка Такева, специална статуетка, грамота и много подаръци, както и ваучер на стойност от 500 лева за пътуване в чужбина. Достойно се представи в направление „Предучилищно образование” старши учителят Георгица Джельова от Детска градина №10 „Мак” в Благоевград. Тя достигна до заключителния етап на конкурса и получи същите награди като своя колега Кетипов. Двамата имат и покани от президента Румен Радев за приема, който държавният глава организира за 24 май. На Джельова и Кетипов предстои да се връчат и почетните отличия „Неофит Рилски” на Министерството на образованието и науката.

„Тези награди на двамата колеги са признание за професионализма и отдадеността им в тази благородна кауза - да дават знания на децата. Техните призове са доказателство и за доброто ниво на образование в Благоевград и в областта”, коментира Бонка Ичкова, областен координатор на СБУ към КНСБ в Пиринския край.    

                                            Учител на годината-Блг-СБУ (2)   

                                           

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини