Литургия, курбан и музика за храмовия празник на църквата в Струмяни

Снимка: Община Струмяни
Снимка: Община Струмяни

Празникът, посветен на светите равноапостолни Константин и Елена, ще доведе стотици миряни в църквата на село Струмяни, чиито покровители и патрони са двамата светци. На празничния 21 май, неделя, ще се отбележи 30-годишнината от първата копка на божия дом, както и направеният през 2022-2023 г. ремонт на храма. Ураганен вятър отнесе през юни миналата година част от покрива и куполите на църквата. Веднага стартира дарителска кампания, която осигури средства за ремонтните дейности. Все още се набират пари, тъй като не са разплатени на 100% извършените ремонти, но най-важното е, че църквата бе обновена преди нейния храмов празник.

Празничните събития в църквата "Свети свети Константин и Елена" в с. Струмяни ще започнат в 07:30 часа с празнична литургия. Освещаването на курбана за здраве и благоденствие ще е точно в 12:00 часа, а половин час по-късно започват музикалните изпълнения с участието на мъжка певческа фолклорна група от Сандански и хороводен оркестър.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини