Кметът на Сандански настоява държавата да довърши строежа на Детския санаториум

Атанас Стоянов
Атанас Стоянов

С писмо до министър-председателя и министрите на финансите и здравеопазването от днес кметът Атанас Стоянов отправи искане средствата от продажбата на имота и сградата на бившия детски санаториум да бъдат инвестирани целево за довършване на сградата на новия детски санаториум, който се намира в непосредствена близост до Манастир „Св. Св. Козма и Дамян“ - /Манастирчето/.

Строежът на недовършената сграда, предвиден за нов Детски санаториум, е започнал още през 1988 г., но до днес остава в недовършен груб вид, пустее и се руши с времето.

Преди по-малко от година темата за довършване строежа на детския санаториум и въвеждането му в експлоатация бе обсъдена с министъра на здравеопазването – д-р Асен Меджидиев при негово работно посещение в град Сандански.

Тогава министър Меджидиев и кметът Стоянов посетиха пустеещата сграда и обсъдиха на място възможностите за нейното бъдещо функциониране като детски здравен център.

На последното заседание на Министерски съвет, проведено на 3 май, е взето решение за продажба на сградата на бившия Детски санаториум в град Сандански. Сградата и имотът са държавна собственост с принципал Министерството на здравеопазването и се управлява от „Специализирани болници за рехабилитация – национален комплекс“ ЕАД – София.

Мотивиран от Решението на Министерски съвет, кметът Стоянов внесе писмено искане, средствата от продажбата на бившия Санаториум да бъдат инвестирани целево за довършване на строителните дейности и въвеждане в експлоатация на новия детски здравен център.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини